6 tipp a pénztárcabarát utazáshoz

Home / 6 tipp a pénztárcabarát utazáshoz

Ég benned a vágy, hogy utazhass, de ötleted sincs, hogyan hozhatnád össze a lehető leggazdaságosabban? Vagy már éppen tudod, hova utazol, de ötleteket keresel? Tagunk, Zsófi összegyűjtött Nektek 6 olyan tippet, amit a pénztárcád is garantáltan megköszön majd!

 

 

Légy rugalmas!

Főleg, ha repülővel utazol, alapszabály, hogy soha ne csak egy adott úticélra és időpontra fókuszálj! A turisták által kedvelt időpontokban (például hosszú hétvégék, iskolai szünetek, nyári időszak) a repülőjegyárak mindig az égbe szöknek. Ha fix időponthoz vagy kötve, légy rugalmas az úticélban: keress rá több különböző városra, ahova szívesen utaznál. Amennyiben pedig konkrét elképzeléseid vannak az úticélt illetően, próbálj az utazás időpontjából engedni. Sokszor néhány nap csúsztatás ide-oda, és máris a töredékéért kapod a repjegyet!

Utazz barátokkal!

Nem csak szórakoztatóbb, mint egyedül utazni, de társasággal sok helyzetben kevesebbet is kell költened. A szállás egy főre eső költsége így alacsonyabb lesz, számos múzeum és kiállítás kínál csoportkedvezményeket, eloszthatjátok a benzint, főzhettek közösen…

Bérelj biciklit vagy robogót!

A tömegközlekedés számos nagyvárosban még diákként sem olcsó. A reptéri transzferen kívül azonban ezt a pénzt sokkal okosabban is felhasználhatod, ha a városnézéshez biciklit vagy robogót bérelsz. Ezzel nem csak spórolsz, de a felkapott turistalátványosságok megtekintése mellett az eldugott zugok felfedezésével bepillantást nyerhetsz a helyiek mindennapi életébe is. Gondolj csak bele: körberobogózni a Diadalívet Párizsban vagy Róma macskaköves utcáin kerekezni egy pizza után…

Telekocsizz!

Ahogyan Magyarországon az Oszkár, úgy külföldön is elterjedtek különböző telekocsis rendszerek. Az ötlet lényege annyi, hogy a költséghatékonyság érdekében az üres hellyel rendelkező autós előre meghirdeti leendő útvonalát, a szabad helyek számát, illetve megszabja a tarifát. Mikor érdemes ezt az utazási módot választanunk? Ha a repülő- vagy vonatjegy túl drága, illetve ha nincs közvetlen járat a kiindulási pont és az úti cél között, így időben és pénzben is sokat kéne szánnunk a transzferre.

Vásárolj a helyi piacon!

Biztosan te is ismered azt a fajta turistát, aki még utazásai alkalmával is a Mekiben és a Starbucksban fogyaszt. Még ha kedveled is a jól ismert márkák bevált termékeit, érdemes néha egy kicsit bevállalósabbnak lenni – azzal, hogy helyi terméket választasz, nem csak az adott gasztronómiába nyerhetsz mélyebb betekintést, de sokszor pénztárcád is vastagabb marad.

Nézz utána előre!

Bárhová is utazol, már jó előre olvass utána az adott városnak/régiónak/országnak. Számos helyen van lehetőséged turisztikai kártyát kiváltani, amellyel aztán éttermekben, tömegközlekedésnél, illetve belépők esetében kedvezményben részesülhetsz. A kedvezménykártya sokszor a szálláshoz jár, érdemes rákérdezni a recepción érkezéskor. Szintén figyelj a diák- és a csoportkedvezményre is, hiszen ezekkel is sokat spórolhatsz.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *