Koppenhága – A város, ami rabul ejt

Home / Koppenhága – A város, ami rabul ejt

“2 nap a városban és már a következő alkalmat tervezed.”

Színes házak, Balti-tenger, Hans Christian Andersen. Talán ezek azok a kulcsszavak, amelyek Koppenhága megemlítése során először jutnak az eszünkbe. De mit rejt még a dán főváros, ahol a miniszterek is biciklivel közlekednek?

5 látnivaló, ami kihagyhatatlan

Nyhavn

“The must be place and the must be photo.”

Rosenborg kastély

Nyhavntól gyalog is megközelíthető reneszánsz stílusban épült kastály mesebeli tájjal kápráztatja el az odalátogatókat. A hozzá tartozó park tökéletes hely a sétára, számomra olyan volt, mintha Andersen-mesébe csöppentem volna.
Bár a téli időjárás miatt kopár növényzet fogadott minket, de ha ilyenkor is varázslatos, milyen lehet nyáron?

Botanikus kert

Kis ösvények, rejtett zugok és növények a világ minden tájáról. Csodálatos pálmaház és egy üvegház, ami a kaktuszok fantasztikus formavilágát tárja elénk.
Ha választanom kéne, melyik hely ragadott magával Koppenhágában, egyértelmű lenne a választás. 🙂

The Round Tower – Rundetaarn

Ha gyönyörködni szeretnénk a város látképében, a különös spirális folyosóval rendelkező Rundetaarn tetején található kilátó a legalkalmasabb és a legkedveltebb a turisták körében is.

SMK-Statens Museum for Kunst

A dán festők alkotásai mellett, akár Rembrandt és Picasso zseniális munkáit is megtekinthetjük.
Ha a művészet világa nem áll közel hozzád, az épületben található kávézó biztosan elnyeri tetszésed, hiszen egy jó kávé sose rossz. A nem mindennapi miliő már csak hab a tortán.

Hasznos információk:
• Dánia nem tartozik az eurozónához, érdemes még itthon pénzt váltani, de ha nem áll módunkban, a repülőről leszállva a reptéren is van lehetőség rá.
• A tömegközlekedés jól kiépített, a reptérről metró és vonat is elérhető.
• A dán reggeli elengedhetetlen feltétele a kávé és a pékáru. Szinte minden sarkon pékséget találunk, de a Lagkagehuset üzleteivel nem fogunk mellé.
• Ne hétfőre tervezzük a kastély- ill. múzeumlátogatásokat, ugyanis zárva vannak. :/
• A nevezetességek közti távolság gyalog is megtehető, így a helyiek inspiráló mindennapjaiba is nagyobb betekintést nyerünk.

 

 

Írta: Sz. Fanny

About Author